אבלים: עמנואל וחמוטל ילין. ההלוויה תתקיים ביום א' ה- 10.07.11, בשעה 17.00, בבית העלמין מנוחה נכונה בבאר שבע. יושבים שבעה בבית המשפחה.
אבלים: עמנואל וחמוטל ילין. ההלוויה תתקיים ביום א' ה- 10.07.11, בשעה 17.00, בבית העלמין מנוחה נכונה בבאר שבע. יושבים שבעה בבית המשפחה.
כדי לספק את חוויות המשתמש הטובות ביותר, אנו משתמשים בטכנולוגיות כמו קובצי Cookie כדי לאחסן ו/או לגשת למידע על המכשיר. הסכמה לטכנולוגיות אלו תאפשר לנו לעבד נתונים כגון התנהגות גלישה או מזהים ייחודיים באתר זה. אי הסכמה או ביטול הסכמה עלולים להשפיע לרעה על תכונות ופונקציות מסוימות.
8 תגובות
חמוטל ועמנואל היקרים,
שמעתי בצער רב על פטירתו של אבא, יהושע ילין היקר.
היכרותנו החלה לפני כחצי יובל שנים, כשהוזמנתי להרצות במכללת קיי בבאר-שבע עירכם.
יהושע ילין השרה על המקום ועל המשתתפים את נועם אישיותו, את צניעותו הרבה ואת יחסו האבהי. על רקע האווירה הנעימה הזאת החל להתגלות הידע העצום והרב-תחומי שלו, והבנתו המעמיקה – טיפין טיפין, באמירות צנועות שלא היה בהן שמץ של התנשאות או יצר פרסום. רק ידע לשמו וסקרנות לשמה.
ומאז ועד העת האחרונהנשמר בינינו קשר רציף. יהושע הרבה להאזין לרדיו, וכשהייתה מתגלה אצלו תהייה או ביקורת כלפי לשון השידור נהג להתקשר אליי בשמץ של התנצלות. בהכירי את הליכותיו הצנועות אני משערת שהיה מדלל את פניותיו שמא טריד. אבל בהערותיו של יהושע לא הייתה מעולם טרדה. בקולו הערב, בדיבורו הנינוח, בחיוך האדיב שנשמע תמיד בבירור מעבר לקו ובצניעות שאין למעלה ממנה היה מעיר את הערותיו, והן חשפו תמיד ידע מעורר פליאה. אחרי הערותיו של יהושע לא הייתי צריכה להרהר – בין שהעיר על "רגע של עברית", בין שהעיר על הגיית שם בקול-המוסיקה, על קריאת קטע ספרות או קטע מן המקרוות – תמיד צדק, ואגב הערתו למדתי תמיד משהו חדש, אף כי הוא לא התכוון ללמד או להפגין את ידיעתו. מעולם לא העיר בדיבור תקיף, אף כי אין לי ספק שמתוך עומק הבנתו וידיעותיו היה שומע לעתים דברים מקוממים מצד הידע הלשוני או מצד הידע הכללי.
לפני כשנה זכיתי לביקורכם בחצר קול ישראל בירושלים, כשבאתם להקליט תכנית אישית עם רעיה אדמוני. שמחתי מאוד על הביקור הזה. נהניתי להיווכח בקשרים היפים ביניכם, בדאגה ההדדית, בשיחותיכם רחבות האופקים הנעשות מתוך קשב איש לרעהו, ובאווירה הטובה שאתם משרים על סביבתכם.
אנצור בזיכרוני את הפגישה הזאת, ובעיקר את אישיותו הנפלאה של אבא, את ערבות קולו, את הרוגע שבדיבורו ואת עומק מחשבתו.
ראו נחמה בשנים הרבות שהיה לצדכם והשרה עליכם מגודל אישיותו.
שלכם,
רות אלמגור-רמון
יהושע ואני נפגשנו בעקבות תרגום שפת המחשב "לוגו" לעברית. האגף לתכניות לימודים במשרד החינוך נעתר להצעות של מספר "נלהבי לוגו" ורכש את הזכויות של תוכנת Logowriter שתורגמה לעברית כ"תמלילוגו". יהושע היה זה שתרגם ולמעשה כתב מחדש את המדריך למורה. בתבונתו הפדגוגית הפכה החוברת למדריך לכל מורה ובכל תחום.
מאז אותם ימים, בהם היה לי העונג והכבוד להסתופף בחברתם של יהושע ילין, הפרופ' יהושפט גבעון, ד"ר חיים תירוש, מני גל ודני מלמן, נמשך הקשר ביני לבין יהושע, שכלל ביקור בביתו ושיחות קבועות בהן שתה בצמא סיפורים אודות הנעשה בתחום הכשרת מורים.
באהבתו את השפה העברית ואת הַתִּכְנוּת, הפליא יהושע לשחק ולשלב בין שני התחומים ויצר בשפת "לוגו" שירים בהם הופיעו מילים שהגדיר באקראי.
לקראת כל חג פסח וראש השנה היינו מברכים זו את זה ומשוחחים, כשברקע תמיד נשמעת יצירה קלאסית זו או אחרת, שתמיד ידע להרחיב ולספר עליה.
יהושע היה איש אשכולות וטוב היה לי לדעת שאיש ענק כזה (בשתי המשמעויות) נמצא בין ידידי.
אני מאחלת לנו כחברה, שיהיו רבים כמוהו ולמשפחתו – רק טוב.
בהכרת תודה על הימים שהיה בהם,
ניצה ולדמן
ערב חג הסוכות, תשע"ב,
יהושע ואנוכי היינו חברים באותו חוג של "נלהבי לוגו" שבשנות ה-80 ניסו לשנות אופי היחס לטכנולוגיה הדיגיטלית בחינוך מחיקוי חסר תבונה לפעילויות יצירתיות המנוהלות על ידי התלמידים כשהם משתמשים ישירות בתכונות הייחודיות של המחשב: אפשרויות התיכנות שלו. בתחום זה, יהושע היה פעיל בדרכו הנעימה והמתרבתת. הפגישות עימו היו תמיד חוויות רב-תחומיות מרתקות.
כמה צר לי לשמוע על האובדן של אדם יקר שכזה.
חבל על דאבדין ולא משתכחין,
שפי
יהושע ילין – זיכרון יפה מן העבר
הכניסה שלי אל עולם המחשבים בחינוך היתה באמצעות שפת 'לוגו', בה התחלתי את הניסיונות היצירתיים שלי בתיכנות. עד מהרה הצטרפתי אל החוג הקטן והנלהב של מורי לוגו, ולמדתי להכיר את פעילות התרגום של השפה לעברית, שהיתה על סף סיומה. כך למדתי להכיר גם את סבא יהושע – מבוגר ממני בשנים לא מעטות, אך צעיר ברוחו, וחביב מאין כמותו. מילים שכמעט נשכחו מהמילון היומיומי שלנו, כמו נלבבות או אורך-רוח, רוחב-אופקים ועדינות – חברו אצל יהושע לכישרון, לידע, ליצירתיות, להנאת המשחק, ומעל לכל אלה – לאהבת השפה העברית שלנו. יכולת התיכנות של יהושע בתמלילוגו עברה, ככל הנראה, את זו של כולנו גם יחד, והוא הפיק במקלדתו פנינה אחר פנינה, כשמגבלת הראיה לא מצליחה לעצור את יצר היצירה. העדר האגו בתוספת יכולת הפירגון לעמית היו תבלינים נוספים לתערובת הכל כך מוצלחת שלו. חבל על דאבדין!
היום הייתי בהרצאה במכללת קיי שם זכיתי ללמוד גם עם יהושע ילין בבית ספר "תרשיש"לגימלאים.
הייתי בהלם גמור לשמוע על האבדה שנקראת יהושע ילין, איש רחב אופקים אנציקלופדיה מהלכת, תמיד התרשמתי ממנו מאוד ובעיקר על כך שהיה שולף ידע בכל נושא.
יהי זיכרו ברוך לעד. א-מ-ן………..
הנה חלפה עוד שנה, ובסה"כ שלוש שנים מאז שאיבדנו אותך.
המערכת האוטומטית שאיננה מודעת כלל לזמן, שולחת אלינו הודעות דוא"ל על יום השנה. כבר אין טורחים רבים לשתף הגיגים או רגשות כאן, כי בשבילנו, כפרדוקס, הזמן מוחש באופן ממשי. זה לא סדרת ספרות במונה נעלם בתוכנה. אנחנו נאלמים והמערכת ממשיכה לחשב, כמו אותו בית אוטומטי באחד מסיפורי המד"ב המהממים, בית שהמשיך לפעול מבלי להיות מודע שיושביו נכחדו.
המערכת איננה זוכרת. רק כמה מאתנו זוכרים…
נתקלתי במקרה היום במה שכתבת. תודה – שאתה זוכר ומזכיר ומשתף.
עוד שנה עברה ואיך אוכל לשכוח? והשנה זכיתי באופן יוצא מן הכלל ללמד קצת לוגו את תלמידי התואר השני, במכללת קיי. לא פעם כשהייתי מתוסכל מתגובות התלמידים והמורים שלהם הייתי נזכר בך. האם הדורות פוחתים? כמה חבל שלא יכולת לעמוד לצידי ולעזור לי..