מנשה גולן ז"ל

אבלים: אשתו: נעמי גולן, בתו: גולדה אבנט, בתו וחתנו: לאה ומוטי עפרון, בנו וכלתו: אלי ויפה גולן, אחיו: יעקב גולן ובני ביתו, אחיותיו: דינה יעקובי ובני ביתה, מרסל שפירא ובני ביתה, נכדיו וניניו.
ההלוויה תתקיים ביום ו' ה- 06.04.12, בשעה 10.45, בבית העלמין גורדון שיכון מזרח שער 1 ראשון לציון.
המנוח היה ניצב משנה בדימוס.

משטרת ישראל מנחמת את המשפחה על מות יקירם.
המנוח היה תושב ראשון לציון.

8 תגובות

  1. תישן סבא
    מילים: עוזי חיטמן

    אתה תמיד שומר עלי כאשר אני ישן
    ואפילו אם קשה לך אתה לא מתלונן
    קורא ומשחק איתי ואת ראשי לוטף
    אז גם לך סבא'לה מותר להיות עייף

    תישן סבא'לה, תישן,
    אני כאן לידך, אני כאן,
    תישן סבאל'ה תישן,
    אני לא אזוז מכאן.

    סבא יקר שלי
    כשהתחלתי לכתוב לך את המילים הראשונות, כבר היה לי כל כך קל להיזכר בדמותך היפה והאיתנה, ובכל הימים היפים שהיו לנו יחד.
    נזכרתי בטיולים שלנו בפרדסים כשעוד הייתי נכדה קטנה שישנה אצל סבא וסבתא בכל הזדמנות. היינו יוצאים בעלות השחר, אתה היית עם הטרנינג והטרנזיסטור הקטן, ואני ניסיתי להדביק את הקצב, וזה תמיד נראה כאילו חצינו את כל הרחובות והפרדסים של ראשון.
    נזכרתי בשעות בהן בילינו יחד בפארק השעשועים ליד הבית הישן, משם היית לוקח אותי לבקר את זמירה וכדורי ממש מעבר לפינה, קונה לי משהו במכולת הקטנה, ואז היינו חוזרים הביתה וסבתא, שתיבדה לחיים ארוכים, היתה תופרת לי עוד שמלה.
    נזכרתי בימים שהיית לוקח אותי לשוק רמלה ביחד עם סבתא, היינו קונים בדים, פירות וירקות היינו עוברים בכל הדוכנים ומשם ממשיכים לאכול ולנוח צהריים אצל סבתא נענע וסבא גורג'י זכרם לברכה.
    נזכרתי בכל ארוחות הבוקר של שבת, וישר עולים באפי הריחות של הפטרוזיליה, החצילים והביצים, ועל השולחן בסלון היו פזורים כל העיתונים, וכולנו היו יושבים יחד נינוחים ונהנים.
    ואיך אפשר לשכוח את כובע השוטרים שלך, זה לא היה סתם כובע של פורים, זה היה הכובע של סבא השוטר שלנו, שהיה מונח כל השנה בחדר העבודה שלך, על שולחן עבודה קטן עם שתי מגירות והוא תמיד היה מלא בניירות, על הקיר היה פוסטר של יצחק נבון, והספרייה שלך היתה עמוסה בכל התעודות וההישגים שלך. וכולנו חבשנו את כובע השוטרים הזה שלך, והוא תמיד היה גדול על כולנו. אני זוכרת שהייתי רואה אותך בטלוויזיה, את סבא שלי, השוטר, הגיבור, שמנסה להציל את העולם הגדול ואת רמלה הקטנה. באמת היית גיבור.
    נזכרתי בנסיעות שלנו יחד לניו יורק ואיך חגגנו שם את החגים, אצל אלי או אצל לאה, פשוט דילגנו לנו בין הבתים. נזכרתי בפיקניקים שהיו עושים בפארק הירקון, על הגבעה השמורה שלנו, היינו מגיעים כמו שבט מתנחל, עם גזיות, ומזרנים, ומשחקים. לא יהיו עוד כאלה פיקניקים כמו שהיו לנו.
    ואיך אפשר שלא לסיים בזיכרון הכי חזק, שהוא אפילו יותר מזיכרון, הוא בעצם המהות שלך – ערב היום הזה, ערב חג הפסח, בו תמיד עמדת בראש שולחן ארוך ומלא כל טוב, בו היית ראש המשפחה הגדולה שאהבת, היית פותח את הערב, מגביה את הכוס ומברך "שקיימנו והגיענו ליום הזה", אני ממש שומעת אותך שר את השירים שרק אתה ידעת את הלחן שלהם, וכולנו זייפנו אחריך, רואה אותך מוזג ביראת קודש את 10 המכות ואסור שאף אחד ידבר.
    יש לי עוד כל כך הרבה זיכרונות איתך סבא, וכולם יהיו נצורים ושמורים איתי לעד.
    זהו, אני כותבת לך את המילים האחרונות, ומולי תמונה שלך, ואתה מביט בי בעינייך הטובות והמחייכות, שהיו צוהר לנשמה הרחבה והלב האוהב שלך שלא ידע גבולות. וזה קל וקשה לכתוב לך שאתה מסתכל עלי ואני יודעת שלא אראה אותך עוד, אבל אני גם יודעת שבגלל מי שהיית, ואיך שליווית את כולנו כל חייך, אתה גם תשמור עלינו ותלווה אותנו מלמעלה, ואתה תהיה נוכח בכל החגים ובכל השמחות שלנו, בכל החתונות ובכל הבריתות שלנו. אתה תמיד תהיה איתנו, נדאג לעדכן אותך, נזכור להתייעץ איתך ולשתף אותך ותמיד נזכור אותך.
    והכי חשוב סבא, אל תדאג, אנחנו נדאג לסבתא.
    היום, ערב חג החירות הזה קיבצת את כולנו אבל אתה לא איתנו עוד, אתה נגאלת מייסוריך אל עבר החירות והמנוחה שלך. תודה סבא יקר ואהוב כל כך, על כל השנים היפות שהיית איתנו, כולם היו רוצים סבא כמוך, וכולנו כבר מתגעגעים אליך.
    תנוח על משכבך בשלום ונשמתך תהיה צרורה בצרור החיים.
    תישן סבא'לה, תישן,
    אני כאן לידך, אני כאן,
    תישן סבאל'ה תישן,
    אני לא אזוז מכאן.

    [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/menashe_golan.jpg[/img]
    [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/-1.jpg[/img]

  2. [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/399030_10150784183853767_541778766_11440956_791221492_n.jpg[/img]

  3. [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/534612_10150784183488767_541778766_11440946_211375175_n.jpg[/img]
    [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/538455_10150784182153767_541778766_11440928_408383349_n.jpg[/img]

  4. [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/544811_10150784184308767_541778766_11440965_1048569985_n.jpg[/img]
    [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/553694_10150784183648767_541778766_11440950_89989052_n.jpg[/img]
    [img]https://avelim.co.il/wp-content/uploads/2012/04/576715_10150784183213767_541778766_11440940_1656840917_n.jpg[/img]

  5. סבא יקר שלנו,
    לעולם לא דימינו שלך נישא הספד, גם לא בימים האחרונים שכולנו הרגשנו שזה הסוף. כמו תמיד לקחת החלטה והשגת את המטרה. רצית ללכת בשקט מבלי שנטרח בשבילך ואפילו מבלי שנשב שבעה. 
    לעולם לא אהבת שעשו בשבילך, תמיד אהבת לעשות ולתת לכולם.
    סבא מנשה,
    הגאווה שלנו מאז ומתמיד!
    תמיד היית דמות למופת, דוגמא לחיקוי, לעצום עיניים ולדמיין אותך תמיד היה נותן כוחות להמשיך הלאה, היה וגם תמיד יהיה. 
    עד לפני חודשיים שלושה ישבנו והקשבנו במתח, כמו תמיד, לסיפורים מהתקופה במשטרה שכ״כ אהבת. בכל מפגש בכל שיחה שאלת לשלום כולם, לשלום העבודה ההשכלה והפרנסה, תמיד נתת עצה תמיד הארת הארה ואנחנו.. תמיד הקשבנו בהערצה שאלנו עוד שאלה וזכינו להשכיל. 
    מי ייתן ובחיינו נזכה לעשות מחצית מהעשייה שלך במשך 84 שנים פחות 3 ימים. רק מעשים טובים ורק מצוות, הכל בדרך הישר לעולם לא חשבת על קיצורי דרך ותמיד לימדת את כולם שרק ככה אפשר להצליח. 
    רק לפני שבוע ישבת בבית עם אלי ויעקב אחיך ובוקשי דיברת, אבל להתנצל ביקשת שחשבת שאתה טירחה. ככה היית ולעולם תיזכר, יודע לתת אבל מתקשה לקבל. 
    סבא יקר שלנו, במילה אחת ומיליון דמעות נסיים ונאמר: תודה!!!
    תודה שהיית הסבא שלנו, תודה שזכינו לגדול תחת כנפיך, תודה על החינוך על העזרה תודה על חווית שחלקת תודה על הוראות ועצות שחילקת, תודה על היותך מושא להערצה ודוגמא לחיקוי תודה על אהבה על נתינה ועל כל שנייה שהינו לצידך, והכי חשוב סבא יקר: תודה על משפחה לתפארת המדינה. 
    תהיה נשמתך צרורה בצרור החיים. 

  6. סבא אני מתגעגעת אליך
    מקווה שתשמור עלנו מלמעלה
    ותגן עלינו מכל צרה
    חושבת עליך כל רגע ורגע
    ניזכרת איך שמחת איתנו בכל חתונה וחתונה מתגעגעת חן נינתך
    סבא
    סבא או סבא למה עזבת פיתאום סבא סבא תחזור תחזור היום.

  7. סבא אתה ראש המשפחה אתה זה שכול דבר שמפריע לי אני באה אליך ופותחת את הלב שלי רק לך.
    זה לא אותו החג שאתה עושה לי כפרות. 
    שירי החג שרק אתה יודע את המנגינה.
    בסוף שנה ובחצי שנה הינו באים מראים לך את התעודות והיית מנחם אותנו והיינו יוצאים ממך בהרגשה טובה .
    יש לי מילה אחת להגיד לך תודה!!!!!
    תודה על הכול אתה סבא למופת אני מתגאה בך !!!
    מטופז נינתך.!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *