פרופ' יצחק שי (שוסטקובסקי) ז"ל

אבלים: בנו וכלתו: רז ורוית, נכדו: ראם, בת זוגו: דנה והמשפחה.
ההלוויה תתקיים ביום א' ה- 03.05.20, בשעה 14.00, בית עלמין עומר.
יושבים שבעה בבית המנוח, רחוב רביבים 1, תל אביב.

חברי החוג אבלים ומנחמים את רנה, רז, ראם והמשפחות על מות יקירם.

2 תגובות

  1. רינה יקרה
    בעצב קיבלנו, דליה ואני, את הידיעה על פטירתו של איציקו
    עם איציקו (אז קראנו לו יצחק) למדתי בטכניון בפקולטה להנדסת מכונות. אלא שאז היכרתינו היתה לדאבוני שטחית. אני למדתי בו-זמנית גם הנרסת חשמל, וכמו כן עבדתי בחצי משרה בח"א, כמדדיך בבי"ס למכ"ם ובקורס קצינים טכניים של ח"א בבי"ס טכני במפרץ ולכן מיעטתי להיות בטכניון בכלל ובהנדסת מכונות בפרט. . איציקו היה אז הקיבוצניק ממשאבי שדה (כמדומני ?) ובחברת קיבוצניקים נשגבים (לגבינו העירוניים) אחרים כמו יוסי פרוינד (יוסי ידידיה, מדריכינו הנערץ בצופים), זאב הלפרין ואחרים. אף לא ידעתי כלל שאיציקו גדל בקרית חיים. אני גרתי שנה אחת בקרית חיים (בין גיל 4 ל-5) כי אבא מצא שם עבודה למשך שנה. אולי-אולי נפגשנו גם אז שם ???
    ומאז נפרדו דרכינו.
    נפגשנו שוב לפני כעשר שנים בפגישת מחזור. כה שמחנו שהוא נישא לך, רינה. הפעם כמדומני שהיה קליק בינינו בכל המובנים. לא רק שהיינו שנינו פרופסורים זקנים. אנחנו היינו (אכן באמת) "מאותו הכפר".
    אז גם מצאתי כי איציקו הוא אחיו של ארתור שביט. אלמלא היו שמות המשפחה שונים, הייתי מנחש זאת עוד קודם. שניהם נראים לדעתי כתאומים. ארתור היה חבר טוב לי בשנים שלימדתי בטכניון בשובי מהדוקטורט באנגליה. חברותינו עם איציקו ואיתך התעמקה כאשר ביקרתם אותנו בשיקאגו והיינו כמה ימים ביחד. ובכל שנה כשהיינו בביקור או שניים בארץ, אתם אספתם אותמו בת"א ונסענו יחד לחיפה או לעוספיה וחזרה. ציפינו לכך גם בסתיו האחרון, אלא שהוירוס ביטל זאת. לא יכולנו אפילו להיפרד.
    ועכשיו, רינה יקרה, התחזקי נא לאור הזיכרונות.

  2. משפחת שי היקרה,
    כבחורה צעירה עבדתי עם פרופ׳ יצחק שי במחלקה להנדסת מכונות פרופ׳ שי היה חבר מחלקה ויו״ר ועדת הוראה מחלקתית. זכיתי להכיר ולהוקיר איש יקר, ערכי, אנושי וברמה המקצועית כפי שמעיד חנוך, בן זוגי לעילא ולעילא. פרופ׳ שי לימד מעבר חום והיה בוחן בעבודת תואר שני של חנוך. בהערותיו על עבודתו של חנוך בלטו יכולותיו המקצועיות ויושרו המקצועית. בימים אילו אני פורשת לגימלאות ושמתי לי למטרה לאתר את פרופ׳ שי ולהזמינו לאירוע הפרישה שלי. לצערי נתקלתי במודעה המבשרת על לכתו מעולמנו. לו ידעתי הייתי מגיעה להפרד ממנו. ואלמלא הקורונה הייתי מגיעה לנחם אתכם למרות של איני מכירה אתכם אישית. דמעות חונקות את גרוני בכתיבת דברים אילו. אני מחבקת אתכם מרחוק. זכרו שמור בלבי לעד. אודה באם תודיעו לי כאשר תגיעו לקברו ואבוא לכבד אותו ואתכם.
    לאה נעים שוייצר 0544519522

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *